Waarom floaten heerlijk én goed voor je is tijdens de zwangerschap.

Je bent in blijde verwachting, wat geweldig! Gefeliciteerd!

In deze blog lees je meer over waarom floaten, juist wanneer je zwanger bent, zo ontzettend fijn is. 

Tijdens een zwangerschap komt er onwijs veel op je af, of het nu de eerste of 4e zwangerschap is. 

De rollercoaster aan emoties, jouw lichaam dat je vanaf het eerste moment ziet veranderen, de voorbereidingen voor de komt van je kindje en de zorgen die je misschien met je meedraagt. Een prachtige, emotionele en intensieve tijd met de nodige ups and downs.

We ontvangen regelmatig de vraag of je kunt floaten wanneer je zwanger bent. Kort maar krachtig? JA!! Er zijn tig redenen waarom floaten extra goed is voor soon-to-be-mama’s! 

Het heeft veel positieve effecten op je fysieke en mentale welzijn waar je, juist wanneer je een kindje verwacht, veel baat bij hebt.

We zetten ze graag voor je op een rij!

FLOATEN VERSTERKT DE BAND MET JE KINDJE

Wanneer je float creëer je heel bewust een rustmoment voor jou én je kindje. Terwijl de wereld om jullie heen door draait, zitten jullie samen in jullie eigen cocon.

Zonder prikkels en afleidingen….

Floaten komt qua beleving misschien wel het dichtst bij het gevoel dat je kindje in jouw baarmoeder heeft. Waar hij of zij veilig en geborgen is, omringd door liefde. Het feit dat je in een floatcabine bijna hetzelfde ervaart, zorgt voor een bijzonder gevoel van verbondenheid. Het is niet voor niets dat floaten zorgt voor een betere binding met je kindje.

FLOATEN VERLICHT DE DRUK OP JOUW LICHAAM

Het warme, zoute water (onze baden bevatten een hoge concentratie Epsom zout) zorgt ervoor dat je moeiteloos blijft drijven. Hierdoor valt de druk op jouw lichaam volledig weg en kan het volledig ontspannen! 

Tijdens de zwangerschap heeft je lichaam best veel te verduren, zeker naarmate de maanden vorderen. In de floatcabine word je lichaam even compleet ontlast!

Floaten zorgt verder voor een lagere bloeddruk én een betere doorbloeding van de spieren, wat bijvoorbeeld fijn is voor de lage rugspieren.

FLOATEN GEEFT JE EEN MAGNESIUMBOOST.

Onze floatbaden worden ook wel magnesiumbaden genoemd. Ze zijn namelijk rijk aan dit essentiële mineraal. Wanneer je komt floaten neemt het lichaam dit belangrijke mineraal op via de huid.

Magnesium heeft meerdere belangrijke functies in het lichaam.

Zo is het betrokken bij de opbouw en het functioneren van de spieren.

Veel vrouwen krijgen last van spierkrampen tijdens de zwangerschap. Zorgen dat je voldoende magnesium binnenkrijgt kan deze klachten aanzienlijk verminderen. Ook bij gebruikelijke ‘kwaaltjes’ als harde buiken en rusteloze benen kan voldoende magnesium helpend zijn, omdat magnesium ondersteunt bij de ontspanning van lichaamscellen.

FLOATEN HELPT BIJ VERMOEIDHEID, STRESS-, EN ANGSTKLACHTEN.

Lichamelijk én geestelijk gebeurt er ontzettend veel tijdens een zwangerschap. Dat jij je door alle veranderingen vermoeid kunt voelen is heel logisch. Ook daarom is het heerlijk om regelmatig te komen floaten.

Doordat je een uur lang gewichtloos bent in je eigen floatcabine, waar prikkels van buitenaf je niet of nauwelijks bereiken, kom je zowel lichamelijk als geestelijk tot rust.

1 uur floaten staat ook wel gelijk aan ± 5 uur slaap. Hoe heerlijk is het om jezelf zo’n diep ontspan-moment te gunnen waarbij je jezelf helemaal oplaadt?!

Floaten zorgt daarnaast voor een verlaging van het stresshormoon cortisol en stimuleert de aanmaak van endorfine. Het heeft een kalmerend effect op de zorgen of razende gedachten die je misschien hebt. Je komt uitgerust, ontspannen én als een happy mommy weer uit de floatcabine!

“Tot wanneer kan ik komen floaten wanneer ik zwanger ben?”

We raden allereerst aan om zo vroeg mogelijk te beginnen met floaten. Hierbij is het verstandig om te wachten tot de ergste misselijkheid voorbij is. De positieve effecten van het floaten worden sterker naarmate je het vaker doet. Dit kan je tijdens de zwangerschap veel verlichting en steun geven. 

Verder houden we als richtlijn aan dat je tot ± 8 maanden kunt floaten. We doen dit omdat het aan het einde van de zwangerschap (wanneer je minder mobiel bent) lastiger kan zijn om de floatcabine in-, en uit te stappen. 

We vinden veiligheid voor jou en jouw kindje vanzelfsprekend het allerbelangrijkst.

Voel jij je ook na die 8 maanden nog goed, kun jij je goed bewegen en geeft jouw kindje nog geen signalen dat hij / zij wilt komen :-)? Kom gewoon floaten! En, bij twijfel mag je ons altijd even bellen of appen voor advies: 06-11128502. 

Kamp je met medische indicaties zoals een extreem hoge- of lage bloeddruk, zwangerschapsdiabetes of een andere aandoening? Overleg dan eerst met jouw huisarts of verloskundige voor je komt floaten!

Zin in een fijn ontspanmoment voor jezelf en jouw kindje? Klik op de button hieronder om een afspraak te boeken. 

Team Floaten & Zo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open WhatsApp
Stuur ons een appje
Hallo👋
Bij vragen helpen we je graag!