Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag voor je komt floaten in Groningen? Bekijk de veelgestelde vragen hieronder!

Floaten is één van de meest effectieve manieren om te ontspannen. Heerlijk én geen overbodige luxe in deze tijd.

Floaten is het gewichtloos drijven in warm & magnesiumrijk water. Terwijl je ontspant, neemt je lichaam magnesium op (via de huid). Magnesium ondersteunt honderden processen in het lichaam en is dus essentieel voor onze gezondheid.

Je float in een speciale (privé) floatcabine waarin je geen prikkels van buitenaf ervaart. Dit helpt je zowel lichamelijk als geestelijk te ontstressen, herstellen én ontspannen. 1 uur floaten staat dan ook gelijk aan ± 5 uur slaap voor je lichaam.

Floaten kan o.a. helpen of verlichting geven bij:

 • Eczeem of psoriasis
 • Stress- en burn-out klachten
 • Spierpijn, spierkrampen of blessures
 • Een verstoord nachtritme (door een jet lag of nachtdiensten bv.)
 • Futloos, oververmoeid gevoel
 • Prikkelbaarheid en nervositeit
 • Een overprikkeld brein
 • Reuma / fibromyalgie

Wil je weten hoe floaten past in een gezonde levensstijl? Lees hier meer over alle (bewezen) positieve effecten.

Floaten is geschikt voor iedereen.

Of je toe bent aan rust na een hectische periode, je sneller wilt herstellen van een sportblessure of aan de slag wilt met angst- of burn-out klachten, floaten is een van de meest effectieve manieren om écht te ontspannen. Lees hier over de positieve effecten van floaten. 

Het floaten brengt je in zo’n ontspannen staat, dat jouw hersenactiviteit terug wordt gebracht naar theta-golven. Dit gebeurt bv. ook tijdens de REM-slaap, de fase waarin je droomt en alle indrukken van de dag verwerkt. Alleen ben je nu volledig bij bewustzijn (al is de kans aanwezig dat je heerlijk in slaap valt tijdens een sessie)! Vergelijk het met een diepe meditatie, zonder dat je afgeleid kan worden door prikkels uit jouw omgeving.

Daardoor zorgt floaten naast ontspanning voor lichaam en geest ook voor een groter zelfbewustzijn, wat weer tot waardevolle inzichten kan leiden!

We raden ± 3 sessies aan om te wennen aan de ervaring en om de effecten van het floaten steeds beter op te merken. Het is ook goed om de sessies in het begin (zeker wanneer je veel stress ervaart) iets korter na elkaar te plannen (bv. 2 weken ertussen). Daarna kun je het, afhankelijk van jouw levensstijl, weer terugbrengen naar 1 x per maand bijvoorbeeld.

De effecten van het floaten stapelen zich op, naarmate je het vaker doet!

Een floatsessie duurt 70-75 minuten, waarvan je ± 60 minuten float. De rest van de tijd gebruik je voor het douchen en aankleden.

Kom je voor het eerst floaten? Dan vragen we je om iets eerder te komen: 5 minuten voor je afspraak. Zo hebben we de tijd om je uitleg en handige tips te geven voor het floaten.

Heb je ons al vaker bezocht? Kom dan gewoon op het tijdstip van jouw afspraak. 

Na de floatsessie staat er een kop thee voor je klaar zodat je nog even kunt nagenieten. En, tegelijkertijd een fijn moment om weer te acclimatiseren, voor je weer naar huis gaat.

Dit helpt ook om de positieve effecten te verlengen!

Alleen jezelf! Je hebt jouw eigen afsluitbare privé floatkamer tijdens het floaten. Badkleding is dus ook niet nodig. Je mag badkleding dragen als dit je prettiger lijkt maar voor de beste ervaring raden we aan om naakt te floaten. 

Draag je contactlenzen? Vergeet dan niet het lenzendoosje en vloeistof mee te nemen zodat je de lenzen kunt uitdoen voor je gaat floaten.

Verder is alles aanwezig voor jouw floatafspraak. Denk aan handdoeken, douchegel, oordopjes, shampoo & conditioner.

Buiten de floatkamers is er de gelegenheid om het haar te föhnen.

 

Na elke floatsessie wordt het water langs een super effectief en speciaal ontwikkeld zuiveringssysteem geleid. Je stapt dus altijd een bad in dat gevuld is met gezuiverd water. Ook testen de we waterkwaliteit gedurende de dag en sturen we maandelijks monsters naar het lab om de waterkwaliteit te controleren. 

Absoluut! Floaten is heerlijk wanneer je in blijde verwachting bent.

Er gebeurt lichamelijk en geestelijk natuurlijk heel veel tijdens een zwangerschap. Een uur floaten geeft je de fysieke en mentale rust die je juist dan zo hard kunt gebruiken. 

In een uitgebreide blog leggen we uit waarom floaten tijdens de zwangerschap heerlijk én gezond is. Voor jou en jouw kindje. Je leest ‘m  hier!

“Zijn er speciale richtlijnen voor het floaten wanneer je zwanger bent?”

We raden aan om zo vroeg mogelijk te beginnen met floaten. Hierbij is het wel aan te raden om te wachten tot de ergste misselijkheid voorbij is. De positieve effecten van floaten worden sterker naarmate je het vaker doet. Dit kan je tijdens de zwangerschap veel verlichting en steun geven.

Verder houden we als richtlijn aan dat je tot ± 8 maanden kunt floaten. We doen dit omdat het aan het einde van de zwangerschap (wanneer je minder mobiel ben), lastiger kan zijn om het bad-, in en uit te stappen. 

Voel jij je ook na die 8 maanden nog goed, ben je nog mobiel en geeft jouw kindje nog geen signalen dat hij/zij wilt komen :-)? Kom gewoon floaten! En, bij twijfel mag je ons altijd even bellen of appen op 06-11128502. We staan graag voor je klaar.

 

Bij medische indicaties, zoals een extreem hoge- of lage bloeddruk, zwangerschapsdiabetes of een andere aandoening, adviseren we altijd om eerst te overleggen met jouw huisarts of verloskundige.

 

Nee, doordat het water een hoge concentratie Epsom zout (bitterzout) bevat, zal de huid niet gaan rimpelen! De PH waarde van het water ligt rond de 7. Dit betekent dat de zuurgraad van de huid wordt gerespecteerd.

Dit is geen probleem. Doordat het water in het floatbad een hoge concentratie zout bevat, blijf je gewoon drijven en hoef jij je geen zorgen zorgen te maken dat je ‘koppie onder’ gaat! Ook is er geen risico dat jij je omdraait wanneer je slaapt tijdens het floaten.

Dat gebeurt namelijk alleen wanneer de hersenen een prikkel krijgen dat de doorbloeding in het lichaam ergens niet goed loopt. In een floatcabine is de druk op jouw lichaam weg en is de doorbloeding optimaal. Hierdoor krijgen de hersenen geen prikkel om te draaien en blijf je stil liggen. 

Allereerst vinden we het belangrijk dat jij je op jouw gemak voelt. Daarom werken we met ruime ‘float cabines’ waarin je gewoon kunt staan. Dit geeft een ruimtelijk gevoel. De cabine heeft een deur die je, naar wens kunt openen of sluiten. 

Weet dat je ten alle tijde de cabine kunt verlaten!

De floatcabine staat in een floatkamer die je tijdens een floatsessie voor jezelf hebt. Daardoor is badkleding niet nodig. De floatkamer heeft een douchegelegenheid zodat jij je voor én na de floatsessie kunt douchen. Daarnaast heb je alle ruimte om je hier om te kleden. 

Volg ons op Instagram of Facebook om een impressie van de floatruimtes te krijgen! 

En, wil je weten hoe een floatsessie verloopt? We vertellen het je hier

Jazeker; wij hebben cadeaubonnen waarmee je een ander heerlijk in de watten legt. Je vindt ze in onze shop.

Je kunt ervoor kiezen om de cadeaubon per mail te ontvangen of per post.

Per post zorgen we natuurlijk voor een feestelijke verpakking.

De prijs voor een bon per post ligt wat hoger omdat de verzendkosten er dan bij inbegrepen zitten.

Onze cadeaubonnen zijn 6 maanden geldig.

 • Ga naar https://www.floatenenzo.nl/afspraak-maken/
 • Kies voor een single of duo float
 • Kies de datum en het tijdstip
 • Je kunt er voor kiezen om hier nog een cadeaubon bij te bestellen
 • Klik op bestelling afronden
 • Log in met je gegevens of klik op ga verder als nieuwe klant.
 • Ga verder door in te loggen of je gegevens in te vullen en klik dan op ga verder.
 • Je kunt hier evt nog een opmerking noteren
 • Klik op ‘Ga verder’
 • In het volgende scherm kan je rechtsonder klikken op “cadeaukaart of kortingscode invoeren”
 • Klik hierop en vul de code in (deze kan je het beste kopiëren en plakken vanuit je mail)
 • Klik op toevoegen
 • Je komt weer in het overzicht en ziet dat het bedrag van de code is verrekend.
 • Kies nu voor Losse afspraak, dit is nodig om de losse afspraak te bevestigen.

Het is niet mogelijk om te komen floaten wanneer je ongesteld bent. 

Met aandacht en zorg waarborgen we de hoge kwaliteit van het water in de floatbaden. Daarom een vriendelijk verzoek om geen floatsessie te plannen tijdens de menstruatie. 

Nee, onze floatbaden zijn wel erg ruim maar toch echt voor 1 persoon gemaakt. Vooral omdat je dan maximaal profiteert van alle positieve effecten.   

Je kunt wel een DUO float boeken: dan kom je samen met iemand anders floaten.

Jullie krijgen dan elk een eigen floatkamer met eigen floatcabine zodat jullie echt even opladen en ontspannen. Na het floaten is er dan de gelegenheid om de ervaringen uit te wisselen onder het genot van een kop thee!

 

 

Ja, dit kan! Bel of mail ons dan op 06-11128502 / hallo@floatenenzo.nl om een floatsessie te boeken. Ons boekingssysteem biedt namelijk geen mogelijkheid om aan te geven dat je op locatie wilt betalen. 

Als jouw pasgeverfde haar nog afgeeft, kun je niet komen floaten. Het is handig om hier rekening mee te houden wanneer je jouw floatsessie (of kappersbezoek ;-)) boekt!


Wanneer mag ik nog meer niet floaten? 

 • Tijdens de menstruatie
 • Wanneer je onder invloed van alcohol of drugs bent.
 • Als je open wonden hebt. Heb je schaafplekjes, smeer dan een dun laagje vaseline om de huid te beschermen tegen het prikkerige gevoel door het zoute waten. De vaseline is aanwezig in de floatkamer.

Wij hebben hier geen badmutsen liggen omdat je, met een badmuts op, toch extra sensaties / prikkels voelt bij je hoofd. Dit kan impact hebben op de floatervaring waar het juist draait om zo min mogelijk prikkels te ervaren (geluid, licht, sensaties op de huid). 

Maar, wees vrij om er een mee te nemen als je het een fijn idee vindt! Uiteraard hebben dan alleen de ‘waterproof’ badmutsen zin. 

Jazeker! Sterker nog, wanneer je komt floaten is de floatkamer / floatcabine voor jou alleen gereserveerd. In deze ruimte bevindt zich ook de douche waar jij je voor en na het floaten kunt afspoelen. Alle doucheproducten zijn aanwezig maar wees vrij om je eigen shampoo / conditioner mee te nemen als je dat liever gebruikt.

Je hoeft dus ook geen badkleding te dragen. Het mag uiteraard wel maar badkleding maakt de floatervaring wel minder optimaal, omdat je dan weer iets op de huid voelt waar het juist de bedoeling is om zo min mogelijk prikkels te ervaren. 

 

 

 

Ja dit kan! Vul tijdens het boeken van jouw floatsessie jouw bedrijfsnaam in. In de opmerkingen mag je dan jouw eigen voor- & achternaam vermelden (zodat we weten aan wie we het kunnen richten). 

Wist je dat we daarnaast zakelijke float-abonnementen en strippenkaarten hebben voor ondernemers, werkgevers en leidinggevenden? 

Hiermee kun je tegen een speciaal tarief komen floaten, of het personeel laten floaten (ter bevordering van de gezondheid, om ziekteverzuim te voorkomen of om een re-integratietraject van een werknemer / collega te ondersteunen). 

Klik hier voor meer informatie. 

 

Wanneer je een sessie boekt krijg je 2 mailtjes (een afspraakbevestiging en kort voor jouw afspraak nog een reminder).  In deze mails delen we handige tips zoals:

 • Zorg dat je niet met een lege maag gaat floaten. Eet bij voorkeur een lichte maaltijd of snack (een knorrende maag maakt de ervaring minder fijn natuurlijk).
 • We raden af te scheren of ontharen op de dag van de floatsessie. De huid is dan gevoelig en dat, i.v.m. het zoute water van het floatbad, kan zorgen voor een prikkerig gevoel.  Heb je een klein sneetje? Smeer er een dun laagje vaseline over voor je het floatbad in stapt (dit is aanwezig wanneer je komt floaten). Dat verkleint de kans dat het gaat prikken. Het is niet toegestaan te floaten met grotere, open wonden die nog niet geheeld zijn.
 • Vermijd minstens 2 uur voor het floaten koffie en andere caffeïnehoudende dranken. 
 • Draag je contactlenzen? Neem een lenzendoosje mee zodat je de lenzen kunt uitdoen. Fijn voor het geval je in slaap valt. Het voorkomt ook dat je lenzen in contact komen met het zoute water.
 • Heb je je haar pas geverfd? Houd er rekening mee dat je pas kunt floaten wanneer het verf niet meer afgeeft als je doucht. 

Ontdek hier alle tips voor een fijne floatsessie!

Nadat je een afspraak hebt gemaakt, ontvang je altijd een automatische bevestiging per e-mail. 

Niks gekregen en staat het mailtje ook niet in de spamfolder? Bel of app ons dan op 06-11128502 (tijdens openingstijden) of stuur een mail naar hallo@floatenenzo.nl. Dan kijken we graag even met je mee!

Jouw vraag niet beantwoord? Bel ons op 06-11128502 of vul het contactformulier in:

Open WhatsApp
Stuur ons een appje
Hallo👋
Bij vragen helpen we je graag!