De Floatsessie

Hoe verloopt een floatsessie bij Floaten & Zo Groningen? 

Je komt aan bij ons pand op het geweldige Suikerterrein.

Daar word je warm ontvangen door team Floaten & Zo.

Floaten & Zo. Floatcentrum, Groningen

Wanneer je voor het eerst komt floaten, nemen we graag de tijd om je een korte uitleg te geven over de floatsessie. De floatcabine staat in een floatkamer met douchegelegenheid die, tijdens het floaten, voor jou is gereserveerd

Kleed je uit (geen badkleding nodig) en spoel je kort af in de douche. Ondertussen speelt er een rustgevend muziekje af om je alvast lekker te laten ontspannen. 

Stap de floatcabine in en ga rustig op je rug liggen.

Het drijven voelt in het begin een beetje gek maar na enkele minuten ben je eraan gewend! Nu kan het diepe ontspannen écht beginnen. 

Het muziekje stopt na enkele minuten en dan kun je je overgeven aan de stilte en rust.

Al ‘zwevend’ raak je het tijdsbesef kwijt. Wie weet val je heerlijk in slaap! En, geen zorgen; doordat je drijft is dit volledig veilig. Er is geen risico dat je ‘omkantelt’ terwijl je slaapt.

 Wanneer het muziekje aan het einde van de floatsessie weer begint te spelen, kun je rustig rechtop gaan zitten (neem even kort de tijd om weer aan de zwaartekracht te wennen). Laat het het meeste water van je afdruppen voor je uit het bad stapt. 

Vervolgens spoel je het zoute water van je af.  Als je wilt kun je na het floaten bij de toiletten je haar föhnen en je opmaken. 

Na de floatsessie krijg je van ons een kop thee om de ervaring even te laten landen. Door even een kort rustmomentje te nemen i.p.v. gelijk de deur ‘uit te vliegen’, verleng je de positieve effecten van het floaten!

floaten in groningen

De reacties na een floatsessie zijn erg verschillend. De één kan zich tijdens een eerste sessie gelijk overgeven aan de ontspanning en valt binnen no-time in slaap en de ander blijft, ook na 3 sessies wakker, voelt zich wellicht een tikje verveeld maar gaat vreemd genoeg met meer energie en een ‘opgeruimd gevoel’ naar huis.

We raden aan om 3 keer te floaten om de effecten goed te voelen en te ervaren of dit helemaal iets voor jou is!

floaten in groningen

Wil je dit zelf ervaren?

Veelgestelde vragen

Open WhatsApp
Stuur ons een appje
Hallo👋
Bij vragen helpen we je graag!