Boek eenvoudig en snel jouw floatsessie

Let op: Je floatsessie is pas geboekt na de betaling. Je ontvangt hier een bevestigingsmail van.

BELANGRIJK: WIL JE EEN CADEAUBON INWISSELEN DIE VOOR 01-04-’23 IS GEKOCHT? 

Reserveer jouw DUO of SINGLE floatsessie dan telefonisch via 06-11128502. Door recente prijswijzigingen dekt de cadeaubon mogelijk niet langer het volledige bedrag. 

Om te voorkomen dat er een restbedrag overblijft, kun je het beste telefonisch reserveren. Op die manier kun je jouw cadeaubon probleemloos inwisselen voor een uur ontspanning. Wij helpen je graag! Team Floaten & Zo.

Veelgestelde vragen

Tijdens het floaten drijf je in een bad met warm water (± 30  cm diep) dat een hoge concentratie Epsom zout bevat & rijk is aan magnesium. De temperatuur van het water staat gelijk aan jouw lichaamstemperatuur. Daardoor voelt het alsof je zweeft, wat zorgt voor een diepe ontspanning voor lichaam en geest! Een bijzondere ervaring! 

Wil je weten hoe floaten past in een gezonde levensstijl? Lees hier meer over alle (bewezen) positieve effecten.

Floaten is geschikt voor iedereen.

Of je toe bent aan rust na een hectische periode, je sneller wilt herstellen van een sportblessure of aan de slag wilt met angst- of burn-out klachten, floaten is een van de meest effectieve manieren om écht te ontspannen. Lees hier over de positieve effecten van floaten. 

Het floaten brengt je in zo’n ontspannen staat, dat jouw hersenactiviteit terug wordt gebracht naar theta-golven. Dit gebeurt bv. ook tijdens de REM-slaap, de fase waarin je droomt en alle indrukken van de dag verwerkt. Alleen ben je nu volledig bij bewustzijn (al is de kans aanwezig dat je heerlijk in slaap valt tijdens een sessie)! Vergelijk het met een diepe meditatie, zonder dat je afgeleid kan worden door prikkels uit jouw omgeving.

Daardoor zorgt floaten naast ontspanning voor lichaam en geest ook voor een groter zelfbewustzijn, wat weer tot waardevolle inzichten kan leiden!

We raden ± 3 sessies aan om te wennen aan de ervaring en om de effecten van het floaten steeds beter op te merken. Het is ook goed om de sessies in het begin (zeker wanneer je veel stress ervaart) iets korter na elkaar te plannen (bv. 2 weken ertussen). Daarna kun je het, afhankelijk van jouw levensstijl, weer terugbrengen naar 1 x per maand bijvoorbeeld.

De effecten van het floaten stapelen zich op, naarmate je het vaker doet!

Een floatsessie duurt 70-75 minuten, waarvan je ± 60 minuten float. De rest van de tijd gebruik je voor het douchen en aankleden.

Kom je voor het eerst floaten? Dan vragen we je om iets eerder te komen: 5 minuten voor je afspraak. Zo hebben we de tijd om je uitleg en handige tips te geven voor het floaten.

Heb je ons al vaker bezocht? Kom dan gewoon op het tijdstip van jouw afspraak. 

Na de floatsessie staat er een kop thee voor je klaar zodat je nog even kunt nagenieten. En, tegelijkertijd een fijn moment om weer te acclimatiseren, voor je weer naar huis gaat.

Dit helpt ook om de positieve effecten te verlengen!

Alleen jezelf! Je hebt jouw eigen privé ruimte tijdens het floaten, badkleding is dus ook niet nodig. Het mag natuurlijk wel als dit jou prettiger lijkt maar voor de beste ervaring raden we aan om zonder badkleding te floaten.

Draag je contactlenzen? Vergeet dan niet het lenzendoosje en vloeistof mee te nemen. Ook dit is geen must en ook geen probleem als je het vergeet. We adviseren het omdat het heel normaal is dat je tijdens het floaten even in slaap valt. Dit kan dan minder prettig zijn met lenzen in. Daarnaast lig je in water met een hoge concentratie (Epsom) zout. Dat kan dus prikken wanneer je per ongeluk in de ogen wrijft. Vandaar ons advies om de lenzen uit te doen!

Verder regelen wij de rest; zoals handdoeken, douchegel, oordopjes, shampoo & conditioner. Buiten de floatkamers is er de gelegenheid om het haar te föhnen.

Indien je een klein wondje of sneetje hebt, raden we aan om, voor je de floatcabine in stapt er een dun laagje vaseline op te smeren,  zodat deze afgesloten is van het zoute water! De vaseline is ook bij ons aanwezig.

Na elke floatsessie wordt het water langs een super effectief en speciaal hiervoor ontwikkeld zuiveringssysteem geleid. Je stapt dus altijd een bad in dat gevuld is met gezuiverd water. Daarnaast wordt het water dagelijks getest op de kwaliteit!

Bekijk ook de vraag hieronder om te ontdekken wat wij doen om een veilige, fijne setting te creëren m.b.t. corona.

 

Bij Floaten & Zo doen we er alles aan om een fijne en veilige omgeving te creëren. Dit is wat je kunt verwachten op basis van de laatste persconferentie op 27-11-’21:

 • Er is geen QR code nodig om bij ons te kunnen floaten!
 • Wij dragen mondkapjes. Dit is ook verplicht voor onze bezoekers (enkel nodig bij het verplaatsen in het pand).
 • Er zijn pompjes aanwezig om de handen te desinfecteren.
 • Het water wordt standaard na élke floatsessie grondig gezuiverd via een gesloten zuiveringsinstallatie.
 • Na een floatsessie reinigen we alle contactpunten in de floatruimte (deuren, deurklinken, douche enz.).
 • De omkleed- en doucheruimte wordt geventileerd.

Mocht je vanwege klachten niet in de gelegenheid zijn om te komen floaten, neem dan z.s.m. contact met ons op, dan verzetten we de afspraak graag voor je!

Zeker weten! Floaten is juist heerlijk wanneer je in blijde verwachting bent!

Er gebeurt lichamelijk en geestelijk natuurlijk heel veel tijdens een zwangerschap.

Hoe lekker is het dan om je af en toe even terug te trekken in je eigen, warme bubbel, samen met je kindje? Terwijl de wereld om jullie heen door draait, zitten jullie samen in jullie eigen cocon. Zonder alle prikkels en afleidingen.… Het is niet voor niets dat floaten zorgt voor een betere binding met je kindje!

Door het drijven valt de druk op jouw lichaam even volledig weg, waardoor je echt even ontspant. Het zorgt voor een betere doorbloeding van de spieren, en dat is bv. heel fijn voor de rugspieren. 1 uur floaten staat daarnaast gelijk aan ± 5 uur slaap en dat is natuurlijk heerlijk wanneer jij je vermoeid voelt.

We raden het aan van 3 tot 8 maanden.

En tot 8 maanden zodat we jouw veiligheid kunnen waarborgen:

omdat je de laatste weken minder mobiel bent, is het wat lastiger om uit de floatcabine te stappen. Het zoute water maakt je daarnaast ook wat ‘glibberig’, en we willen niet dat je het risico loopt dat je uitglijdt.

Wanneer je erg last hebt van misselijkheid of dat je kampt met bepaalde medische indicaties, zoals een extreem hoge- of lage bloeddruk, zwangerschapsdiabetes of een andere aandoening, adviseren we altijd om eerst te overleggen met de huisarts of verloskundige.

Over floaten tijdens de zwangerschap schreven we een uitgebreide blog die je hier kunt lezen 

Nee, doordat het water een hoge concentratie Epsom zout (bitterzout) bevat, zal de huid niet gaan rimpelen! De PH waarde van het water ligt rond de 7. Dit betekent dat de zuurgraad van de huid wordt gerespecteerd.

Dit is geen probleem. Doordat het water in het floatbad een hoge concentratie zout bevat, blijf je gewoon drijven en hoef jij je geen zorgen zorgen te maken dat je ‘koppie onder’ gaat! Ook is er geen risico dat jij je omdraait wanneer je slaapt tijdens het floaten.

Dat gebeurt namelijk alleen wanneer de hersenen een prikkel krijgen dat de doorbloeding in het lichaam ergens niet goed loopt. In een floatcabine is de druk op jouw lichaam weg en is de doorbloeding optimaal. Hierdoor krijgen de hersenen geen prikkel om te draaien en blijf je stil liggen. 

Allereerst vinden we het super belangrijk dat jij je op jouw gemakt voelt. Daarom werken we met ‘float cabines’. Je kunt staan in de cabine. Dit geeft een ruimtelijk gevoel. De cabine heeft een deur die je, naar wens kunt openen of sluiten. 

Weet dat je ten alle tijde de cabine kunt verlaten!

De floatcabine staat in een floatkamer die je tijdens een floatsessie voor jezelf hebt. Daardoor is badkleding niet nodig. De floatkamer heeft een douchegelegenheid zodat jij je voor én na de floatsessie kunt douchen. Daarnaast heb je alle ruimte om je hier om te kleden. 

Volg ons op Instagram of Facebook om een impressie van de floatruimtes te krijgen! 

En, wil je weten hoe een floatsessie verloopt? We vertellen het je hier

Jazeker; wij hebben cadeaubonnen waarmee je een ander heerlijk in de watten legt. Je vindt ze in onze shop.

Je kunt ervoor kiezen om de cadeaubon per mail te ontvangen of per post.

Per post zorgen we natuurlijk voor een feestelijke verpakking.

De prijs voor een bon per post ligt wat hoger omdat de verzendkosten er dan bij inbegrepen zitten.

Onze cadeaubonnen zijn 6 maanden geldig.

 • Ga naar https://www.floatenenzo.nl/afspraak-maken/
 • Kies voor een single of duo float
 • Kies de datum en het tijdstip
 • Je kunt er voor kiezen om hier nog een cadeaubon bij te bestellen
 • Klik op bestelling afronden
 • Log in met je gegevens of klik op ga verder als nieuwe klant.
 • Ga verder door in te loggen of je gegevens in te vullen en klik dan op ga verder.
 • Je kunt hier evt nog een opmerking noteren
 • Klik op ‘Ga verder’
 • In het volgende scherm kan je rechtsonder klikken op “cadeaukaart of kortingscode invoeren”
 • Klik hierop en vul de code in (deze kan je het beste kopiëren en plakken vanuit je mail)
 • Klik op toevoegen
 • Je komt weer in het overzicht en ziet dat het bedrag van de code is verrekend.
 • Kies nu voor Losse afspraak, dit is nodig om de losse afspraak te bevestigen.

Het is niet mogelijk om te komen floaten wanneer je ongesteld bent. 

Met aandacht en zorg waarborgen we de hoge kwaliteit van het water in de floatbaden. Daarom een vriendelijk verzoek om geen floatsessie te plannen tijdens de menstruatie. 

Nee, onze floatbaden zijn wel erg ruim maar toch echt voor 1 persoon gemaakt. Vooral omdat je dan maximaal profiteert van alle positieve effecten.   

Je kunt wel een DUO float boeken: dan kom je samen met iemand anders floaten.

Jullie krijgen dan elk een eigen floatkamer met eigen floatcabine zodat jullie echt even opladen en ontspannen. Na het floaten is er dan de gelegenheid om de ervaringen uit te wisselen onder het genot van een kop thee!

 

 

Ja, dit kan! Bel of mail ons dan op 06-11128502 / hallo@floatenenzo.nl om een floatsessie te boeken. Ons boekingssysteem biedt namelijk geen mogelijkheid om aan te geven dat je op locatie wilt betalen. 

Open WhatsApp
Stuur ons een appje
Hallo👋
Bij vragen helpen we je graag!