4 redenen om te floaten deze zomer(vakantie)!

Nog even aftellen en dan viert een groot deel van Nederland de zomer(vakantie)!

Volop buiten leven, genieten van een welverdiende vakantie en eindelijk tijd hebben om die ene hobby weer op te pakken.

Wist je dat de zomer de ideale tijd is om te floaten? Floaten is natuurlijk op elk moment van het jaar een effectieve en fijne manier om te ontspannen maar het zeker tijdens (warme) zomermaanden kan het fijn zijn.

In deze blog delen we de 3 redenen waarom floaten in de zomer(vakantie) goed is voor je.

 

1. ONTSPANNING EN STRESSVERMINDERING.

We horen het veel om ons heen: mensen die een jaar hard hebben gewerkt om vervolgens uitgerekend in de zomervakantie ziek te worden. Alle opgehoopte stress (dankzij het altijd maar aan staan en het hooghouden van alle ballen) vindt in de ruststand ‘eindelijk’ z’n weg naar buiten. In plaats van te genieten van het heerlijke weer en van alles te ondernemen met vrienden of familie, zit je te snotteren, heb je geregeld hoofdpijn en voel je je oververmoeid en overprikkeld. Zonde van je welverdiende vrije tijd!

 

Gelukkig kan het anders. Regelmatig floaten helpt je een diepe staat van ontspanning te bereiken. Gewichtloos drijven in een zoutwaterbad met magnesiumrijk water, heeft een bewezen ontspannend effect op lichaam & geest.

De hoeveelheid stresshormonen (cortisol) in je lichaam vermindert. Tegelijkertijd wordt de aanmaak van geluksstofjes zoals endorfine en serotonine gestimuleerd. Doordat je moeiteloos blijft drijven, zakt je lichaam terug in de meest natuurlijke stand.

Omdat je gewichtloos bent komt er geen druk op zenuwen, gewrichten en spieren waardoor je volledig ontspant. Dit helpt daarnaast de bloedsomloop te verbeteren en bloeddruk te verlagen.

 

2. Verminder jet lag klachten.

Reis jij deze zomer door verschillende tijdzones, bv. vanwege een lange vlucht naar een prachtig vakantieoord? Dan ontkom je niet aan dit vervelende fenomeen: de jet lag. Het ontregelen van je slaap/waakritme kan je vakantie (of de thuiskomst ná een vakantie) een flinke domper geven.

Wist je dat floaten het herstelproces van een jet lag kan versnellen en symptomen zoals vermoeidheid, desoriëntatie en slaapproblemen verlicht?

Het diepe ontspanningseffect als gevolg van het floaten brengt je biologische klok sneller in balans en geeft je energieniveau een boost. Floaten in magnesiumrijk water ondersteunt daarnaast een diep herstellende slaap zodat je, eenmaal thuis, weer snel in je ritme komt. Niet voor niks dat 1 uur floaten gelijk staat aan 5 uur slaap voor je lichaam.

Dus, heb jij deze zomer lange vluchten op de agenda staan? Reserveer dan hier  alvast jouw floatsessie zodat er bij thuiskomst een plekje vrij is voor je. Zo ben je de jet lag snel de baas :-)!

3. Magnesium: een essentieel mineraal voor een gezond lichaam, zeker in de zomer!

Tijdens de zomer zweten we natuurlijk meer door het warme weer en omdat we actiever zijn dan ’s winters. Door het zweten verliezen we dan niet alleen vocht maar ook belangrijke elektrolyten, zoals magnesium.

Magnesium is van cruciaal belang voor een goede werking van het lichaam. Zo zorgt het voor ontspanning, een goede spierfunctie en energieproductie. Floaten is een uitstekende manier om het magnesiumgehalte in je lichaam aan te vullen.

Een floatcabine bevat warm water op lichaamstemperatuur én een hoge concentratie Epsom zout. Dit wordt ook wel magnesiumsulfaat genoemd.

Terwijl je float wordt het magnesium via jouw huid opgenomen en op celniveau opgeslagen.

Zo vul je jouw magnesiumgehalte aan en kun je voorkomen dat je te maken krijgt met een magnesiumtekort en de daarbij behorende klachten (o.a. prikkelbaarheid, problemen met slapen, spierkrampen, hoofdpijn).

4. Magnesium en Vitamine D: een belangrijk duo dat samen een goede gezondheid ondersteunt.

Wist je dat magnesium belangrijk is voor de werking van vitamine D?

Tijdens de zomermaanden worden we volop blootgesteld aan de zon. Dit leidt tot de natuurlijke aanmaak van vitamine D in ons lichaam.

Magnesium ondersteunt de omzetting van vitamine D naar de actieve vorm die nodig is voor verschillende processen in ons lichaam. Denk bijvoorbeeld aan de opname van calcium voor sterke botten en een gezond immuunsysteem.

Door te floaten en het magnesiumgehalte in je lichaam aan te vullen, stimuleer je de werking van vitamine D!

Plan hier jouw (volgende) floatsessie!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open WhatsApp
Stuur ons een appje
Hallo👋
Bij vragen helpen we je graag!