floaten in groningen

10 tips om het maximale uit jouw floatsessie te halen

Jouw eerste floatsessie bij Floaten & Zo staat gepland, heerlijk! In deze blog delen we 10 tips om het maximale uit jouw floatsessie te halen. 

  1. Kom je voor het eerst floaten? Kom dan 5 min. voor jouw afspraak begint. We leggen je (zeker bij een 1e keer) graag uit hoe het floaten in z’n werk gaat. Heb je vaker gefloat? Kom dan gewoon op het tijdstip van jouw afspraak. Je hoeft niets mee te nemen! Er liggen handdoeken & doucheproducten die je kunt gebruiken na de floatsessie. Draag je contactlenzen? Neem dan wél een lenzendoosje en lenzenvloeistof mee zodat je jouw lenzen uit kunt doen. Vergeet daarnaast niet om eventuele sieraden af te doen voor je gaat floaten.
  2. We raden het af om te ontharen of te scheren 1-2 dagen voor de floatafspraak. De huid is dan extra gevoelig, waardoor het kan prikken wanneer je het bad in stapt.
  3. Zorg dat je van te voren iets eet maar niet te zwaar, zodat het ook even kan zakken voor je de floatcabine in stapt.
  4. Drink (minimaal) 1 uur voor het floaten geen koffie of andere cafeïne houdende dranken.
  5. Voor je de floatkamer in gaat, raden we aan om nog even gebruik te maken het toilet.
  6. Spoel jezelf kort af, voor je gaat floaten.
  7. Draag de oordopjes die in de floatruimte liggen. Dit helpt om jezelf beter af te sluiten voor eventuele geluiden uit de omgeving. Tip: doe de oordopjes in voor je in de douche stapt, dan blijven ze beter zitten!
  8. Heb je kleine wondjes of sneetjes? Smeer een dun laagje vaseline erover om het zoute water buiten te sluiten (dit is bij ons aanwezig).
  9. Neem rustig plaats in de floatcabine. Ga vervolgens lekker op je rug liggen. Geef jezelf de tijd om te wennen aan het drijven en aan het gevoel van gewichtloosheid! Geef jezelf over aan dit moment en geniet lekker….

Een extra tip: wil je de positieve effecten van het floaten verlengen? Ga dan niet gelijk de drukte weer in maar geniet nog even rustig na met een kopje thee van Floaten & Zo! Je hebt het echt even nodig om weer te acclimatiseren :).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *