floaten in groningen

10 tips om het maximale uit jouw floatsessie te halen

Jouw eerste floatsessie bij Floaten & Zo staat gepland, heerlijk! In deze blog delen we 10 tips om het maximale uit jouw floatsessie te halen. 

  1. Kom je voor het eerst floaten? Kom dan 5 min. voor jouw afspraak begint. We leggen je (zeker bij een 1e keer) graag uit hoe het floaten in z’n werk gaat. Heb je vaker gefloat? Kom dan gewoon op het tijdstip van jouw afspraak. Je hoeft niets mee te nemen! Er liggen handdoeken & doucheproducten voor je klaar. Draag je lenzen? Neem een lenzendoosje + lenzenvloeistof mee zodat je jouw lenzen uit kunt doen. Vergeet daarnaast niet om eventuele sieraden af te doen voor je gaat floaten.
  2. We raden het af om, op de dag van jouw floatafspraak, te scheren of ontharen. De huid is dan extra gevoelig, waardoor het kan prikken wanneer je het zoutwaterbad in stapt.
  3. Zorg dat je van te voren een lichte maaltijd of snack eet voor jouw afspraak. 
  4. Drink een uur voor jouw floatafspraak geen koffie of andere cafeïne houdende dranken.
  5. Maak vooraf eventueel nog even gebruik van het toilet. Niks vervelender dan tijdens het floaten uit het bad te moeten stappen voor een plaspauze.
  6. Spoel jezelf kort af voor je het floatbad instapt. Gebruik hierbij geen conditioner (dit kan wel bij de 2e douche na het floaten).
  7. Draag de oordopjes die in de floatruimte liggen. Dit voorkomt dat het water helemaal in de oren terecht komt. Daarnaast helpt je jezelf nog beter af te sluiten voor evt. geluiden uit de omgeving. Tip: doe de oordopjes in voor je in de douche stapt. Op die manier blijven ze beter zitten!
  8. Heb je kleine schaafwondjes of sneetjes? Smeer er een dun laagje vaseline over om een prikkerig gevoel door het zoute water te voorkomen (Vaseline vind je in jouw floatkamer).
  9. Neem rustig plaats in de floatcabine. Ga vervolgens lekker op je rug liggen. Geef jezelf de tijd om te wennen aan het drijven en aan het gevoel van gewichtloosheid! Geef jezelf over aan dit moment en geniet lekker…

Extra tip: wil je de positieve effecten van het floaten verlengen? Ga dan niet gelijk de drukte weer in maar geniet nog even rustig na met een kopje thee en iets lekkers van Floaten & Zo (standaard inbegrepen bij jouw floatsessie)! 

Je lichaam heeft het even nodig om weer te acclimatiseren na een uur prikkelarm en gewichtloos drijven. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open WhatsApp
Stuur ons een appje
Hallo👋
Bij vragen helpen we je graag!